Kaleráb o karfiol patrí medzi hlúbovú zeleninu. Zkombinujte ich v jedinečnej polievke, ktorá nielen skvele chutí, ale zároveň vás skvele zasýti aj zahreje.
Ingrediencie:
- 2-3 kaleráby
- 1 stredný karfiol
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4-6 šálok zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mlieka z plechovky
- 1 PL olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- soľ, korenie
- čerstvé bylinky na posypanie
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Varte, až cibuľa zmäkne.
- Následne pridajte do hrnca na kocky nakrájanú olúpanú kaleráb, karfiolové ružičky a tymián.
- Poverte približne po dobu 5 minút.
- Prilejte do hrnca zeleninový vývar a priveďte do varu.
- Duste približne ďalších 25 minút, kým nebude zelenina úplne mäkká.
- Potom do zmesi prilejte kokosové mlieko a rozmixujte za pomoci ponorného mixéra dohladka.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Kalerábovo-kvetákovú polievku podávajte posypanú čerstvými bylinkami s opečeným pečivom.