Lahodná polievka z batátov a mrkvy

Lahodná polievka z batátov a mrkvy

Základný recept na túto polievku je obohatený o jablko, ktorého chuť sa skvele snúbi s batátmi a mrkvou. Táto polievka sa dá navyše veľmi jednoducho zamraziť, a to až na dobu troch mesiacov.

Ingrediencie:

  • 1 kg batátov
  • 2 cibuľa
  • 4-5 mrkvou
  • 1 jablko
  • 8 šálok kuracieho vývaru
  • 1 PL kari
  • 4 PL masla
  • 2 PL medu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte maslo, pridajte doň nakrájanú cibuľu a restujte ju približne 10 minút.
  2. Pridajte karí a povarte ešte minútu.
  3. Následne pridajte olúpanú a nakrájanú mrkvu, sladké zemiaky, vývar a soľ.
  4. Priveďte zmes do varu.
  5. Prikryte hrniec pokrievkou a duste na miernom ohni približne 20-25 minút, kým nie je zelenina mäkká.
  6. Pridajte med a olúpané a nakrájané jablko.
  7. Zmes pomocou tyčového mixéra rozmixujte dohladka.
  8. Na záver dochuťte soľou a korením.
Mrkvovo-batátový krém
zdroj: onceuponachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.