Lahodná sliepka na víne

Lahodná sliepka na víne

Milovníci dobrého jedla vedia, že mäso s kvalitným červeným vínom tvorí ideálne spojenie. Najviac odporúčaným vínom na prípravu takýchto pokrmov je najmä víno burgundské.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka
  • 1/3 šálka masla

Marináda

  • 1/2 šálky červeného vína
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL červeného vínneho octu
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 šálky nakrájanej cibule
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia
  • 3 bobkové listy
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na marinádu dôkladne zmiešajte v miske a preložte do vrecka.
  2. Následne do vrecka vložte aj umytú a očistenú sliepku, vrecko dobre utesnite.
  3. Následne vreckom trepte až do doby, kým bude celá sliepka pokrytá marinádou.
  4. Vložte sliepku aj s vreckom na 24 hodín do chladničky.
  5. Počas tejto doby občas vreckom opäť zatrepte.
  6. Nasledujúci deň predhrejte rúru na 220°C.
  7. Sliepky z vrecka vyberte, prebytočnú marinádu umiestnite do malej panvičky a pridajte k nej tretinu šálky masla.
  8. Priveďte túto zmes na panvičke do varu a potom odstavte.
  9. Sliepku vložte na rošt do pekáča prsiami hore a prelejte zmesou z panvičky.
  10. Pečte po dobu 15 minút, potom teplotu znížte na 180 ° C a pečte ešte približne 60 minút, v závislosti od veľkosti sliepky.
  11. V priebehu pečenia sliepku pravidelne polievajte vypečenou šťavou.

Sliepka na víne chutí skvele s restovanou zeleninou a pečenými zemiakmi.

Slepačie mäso pripravované na víne s dusenou zeleninou
zdroj: portandfin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.