Lahodné kuracie mäso s medom

Lahodné kuracie mäso s medom

Okrem kuracích stehien môžete použiť samozrejme aj kuracie krídla či prsia. Vzhľadom na charakter receptu je vhodnejšie z mäsa pred marinovaním odstrániť jeho kožu. Pokiaľ dávate prednosť pálivejším pokrmom, použite ostrý kečup.

Ingrediencie:

  • 6 kuracích stehien
  • 6 PL kečupu
  • 2 PL paradajkového pyré
  • 3 PL worcestrové omáčky
  • 2 PL medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyté a koža zbavené kuracie mäso jemne na povrchu narezajte, marináda do neho lepšie prenikne.
  2. Vo väčšej miske dôkladne zmiešajte kečup, paradajkové pyré, med, worcestrovú omáčku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
  3. Následne do marinády vložte mäso a zo všetkých strán do neho marinádu pomocou štetca, lyžičky či rúk dôkladne aplikujte.
  4. Následne misku priklopte a vložte na aspoň hodinu do chladničky.
  5. Medzitým si predhrejte rúru na 200 ° C a pripravte si pekáč či plech.
  6. Do pekáča potom vložte nemarinované kuracie mäso a prelejte ho zvyškom marinády, ktorá zostala v miske.
  7. Pečte približne 35-40 minút.

Kuracie stehná v medovej marináde chutia znamenite s americkými zemiakmi či zemiakovou kašou.

Kuracie stehná na mede
zdroj: thehappyfoodie.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.