Luxusné pečivo, ktoré podľa tohto skvelého receptu vykúzlite, bude chutiť nielen vám, ale aj vašej rodine. Je to vynikajúca pochúťka pre všetkých milovníkov týchto orieškov.
Ingrediencie:
- 1 hrnček rozpusteného masla
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 vajcia veľkosti L
- 3 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 1 hrnček drvených pistácií
- 1/2 hrnčeka bielych čokoládových lupienkov
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Pripravíme si plechy s papierom na pečenie.
- Maslo, trstinový aj krupicový cukor dáme do misy a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
- Pridáme jedno vajce po druhom a vždy dôkladne zašľaháme.
- V inej miske zmiešame preosiatu múku, jedlú sódu a soľ.
- Zmes múky začneme po častiach primiešavať k maslovej hmote, pokiaľ nie je cesto pekne hladké.
- Nakoniec prisypeme pistácie a lupienky bielej čokolády.
- Naposledy zamiešame a pomocou lyžice tvoríme na plech kopčeky rovnakej veľkosti.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 10 – 12 minút, aby boli okraje pekne chrumkavé.
- Sušienky potom vyberieme z rúry a necháme na plechu odpočinúť 5 minút.
- Potom ich preložíme na kuchynskú mriežku, nech úplne vychladnúť.
Tip: Tieto sušienky získajú úplne inú chuť, keď namiesto lupienkov bielej čokolády použijete z mliečnej alebo horkej. Pokiaľ milujete túto pochutinu, určite si prejdite recepty na čokoládovú buchtu .