Lahodné púpavové víno

Lahodné púpavové víno

Radi ochutnávate niečo nové a zaujímavé? Potom si pripravte lahodný nápoj, ktorým je perlivé víno zlatistej farby.

Ingrediencie

  • 1 liter púpavových kvetov
  • 4,5 litra vody
  • 2 citróny
  • 2 pomaranče
  • 1,5 kg cukru
  • 40 g droždia

Postup

  • Z kvetov púpavy odstráňte väčšinu zelených častí, teda predovšetkým kalichy na spodnej časti kvetov.
  • Následne púpavové kvety sparte 2,5 l vriacej vody a nechajte lúhovať 1 deň.
  • Druhý deň zmes preceďte a výluh nalejte do päťlitrovej nádoby.
  • Následne rozmiešajte cukor v 2 l vriacej vody. Akonáhle sa cukor rozpustí, nechajte roztok vychladnúť a prilejte ho do nádoby s púpavovým výluhom.
  • Teraz olúpte citróny i pomaranče, nakrájajte ich na plátky a spoločne s rozdrobeným droždím všetko pridajte do nádoby s púpavovým výluhom.
  • Následne túto nádobu zakryte potravinovou fóliou, do ktorej urobte, pomocou ihly, niekoľko otvorov, aby mohol dovnútra prenikať vzduch.
  • Nádobu umiestnite na 6 týždňov na svetlo, k oknu a nechajte kvasiť.
  • Až kúsky citrusov klesnú na dno nádoby, prelejte víno do pripravených fliaš.
  • Fľaše následne uzavrite a uskladnite na dobu aspoň 6 mesiacov, lepšie však dvoch rokov, do chladu a temna.
  • Tento recept na púpavové víno je možno trochu beh na dlhú trať, ale výsledná chuť stojí skutočne za to!

Víno z púpav v karafe a dvoch pohároch.
zdroj: thespruceeats.com

Vyskúšajte olej v spreji , ktorý vám v kuchyni uľahčí prácu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.