Máte radi rezne aj zemiakové placky? V tom prípade určite vyskúšajte tento jedinečný recept, ktorý v sebe veľmi originálnym spôsobom spája oboje.
Ingrediencie
- 600 g kuracieho mäsa
- 600 g zemiakov
- 2 vajcia
- 2 PL hladkej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na kúsky, v prípade potreby tiež zľahka naklepte, osoľte a okoreňte.
- Zemiaky nastrúhajte najemno, prípadne ich možno aj rozmixovať na kašu.
- Pridajte vajcia, múku, prelisovaný cesnak a všetko dôkladne premiešajte, až zo zmesi vznikne cestíčko.
- Následne vložte do cestíčka nakrájané mäso a nechajte odležať.
- Rarášky potom smažte na panvici s olejom niekoľko minút do zlatista z každej strany.
Kuracie rarášky v zemiakovom cestíčku sa odporúča servírovať najmä s bohatou zeleninovou oblohou.