Lahodné raw cukroví z orechov a datlí

Lahodné raw cukroví z orechov a datlí

Okrem mandlí môžete na prípravu „surových“ cukroviniek využiť aj vlašské, lieskové alebo kešu orechy. Dodajú mu mierne odlišnú chuť.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • 1/2 šálky kešu
  • 1/2 šálky datlí
  • štipka soli
  • 3 PL psyllium šupiek
  • 3/4 šálky kokosového oleja
  • 3/4 šálky javorového sirupu
  • 1 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Kuchynským robotom rozmixujte vlašské orechy a kešu.
  2. Pridajte datle a soľ. Mixujte zmes dovtedy, kým sa jednotlivé suroviny dokonale nespoja.
  3. Pridajte psyllium. Opäť zmes mixujte.
  4. Vylejte zmes do zapekacej misky a rukami ju starostlivo roztlačte až do okrajov.
  5. Následne pripravte čokoládovú polevu.
  6. V mixéri zmiešajte kokosový olej, javorový sirup, kakao a vanilku.
  7. Vytvorte hladkú polevu a rozotrite ju po orechovo-datlovej zmesi v miske.
  8. Vložte zapekaciu misku na 2 hodiny do mrazničky.
  9. Po vybratí nakrájajte na malé kúsky.
Orechovo-datlové raw vianočné tyčinky.
Zdroj: therawtarian.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.