Lahodné stehno z diviaka na víne s píniovými orieškami

Lahodné stehno z diviaka na víne s píniovými orieškami

Červené víno, ocot z červeného vína, horká čokoláda a sušené slivky. To je tajomstvo tohto chutného receptu!

Ingrediencie:

  • 1000 g diviačie stehná
  • 1 cibuľa
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 25 g vysokopercentnej horkej čokolády
  • 100 g sušených sliviek
  • hrsť píniových orieškov
  • olej

Marináda

  • 2 šálky červeného vína
  • 1 šálka octu z červeného vína
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 stopkový zeler
  • 1 strúčik cesnaku
  • bobkový list
  • tymian
  • klinček
  • celé korenie

Postup:

  1. Vložte všetky ingrediencie na prípravu marinády, vrátane olúpanej a nakrájanej zeleniny, do hrnca a priveďte do varu.
  2. Následne zmes odstavte a nechajte vychladnúť.
  3. Vložte do hrnca s marinádou mäso, v prípade potreby, pokiaľ nie je diviačie stehno úplne ponorené, pridajte ešte trochu vína a octu.
  4. Nechajte v chladničke marinovať cez noc.
  5. Nasledujúci deň mäso z marinády vyberte.
  6. V hlbokej panvici či hrnci na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte kúsky mäsa, osoľte, okoreňte a tiež zľahka orestujte.
  7. Pridajte do hrnca všetku zvyšnú marinádu tým, že ju precedíte cez sito.
  8. Hrniec priklopte a duste v závislosti na tom, aké veľké kúsky mäsa máte, 60-90 minút.
  9. Keď už je mäso takmer hotové, pridajte do hrnca tiež horkú čokoládu, píniové oriešky a sušené slivky.
  10. Nechajte niekoľko minút dusiť.
  11. Následne omáčku ochutnajte a prípadne pridajte ešte trochu korenia, cukru alebo octu.

Takto pripravené diviačie stehno na víne sa podáva predovšetkým s polentou alebo opečeným pečivom.

Kúsky stehna z diviaka servírované s píniovými orieškami a plátkami opečeného pečiva
zdroj: memoriediangelina.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.