Červené víno, ocot z červeného vína, horká čokoláda a sušené slivky. To je tajomstvo tohto chutného receptu!
Ingrediencie:
- 1000 g diviačie stehná
- 1 cibuľa
- 2 čajové lyžičky cukru
- 25 g vysokopercentnej horkej čokolády
- 100 g sušených sliviek
- hrsť píniových orieškov
- olej
Marináda
- 2 šálky červeného vína
- 1 šálka octu z červeného vína
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 stopkový zeler
- 1 strúčik cesnaku
- bobkový list
- tymian
- klinček
- celé korenie
Postup:
- Vložte všetky ingrediencie na prípravu marinády, vrátane olúpanej a nakrájanej zeleniny, do hrnca a priveďte do varu.
- Následne zmes odstavte a nechajte vychladnúť.
- Vložte do hrnca s marinádou mäso, v prípade potreby, pokiaľ nie je diviačie stehno úplne ponorené, pridajte ešte trochu vína a octu.
- Nechajte v chladničke marinovať cez noc.
- Nasledujúci deň mäso z marinády vyberte.
- V hlbokej panvici či hrnci na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte kúsky mäsa, osoľte, okoreňte a tiež zľahka orestujte.
- Pridajte do hrnca všetku zvyšnú marinádu tým, že ju precedíte cez sito.
- Hrniec priklopte a duste v závislosti na tom, aké veľké kúsky mäsa máte, 60-90 minút.
- Keď už je mäso takmer hotové, pridajte do hrnca tiež horkú čokoládu, píniové oriešky a sušené slivky.
- Nechajte niekoľko minút dusiť.
- Následne omáčku ochutnajte a prípadne pridajte ešte trochu korenia, cukru alebo octu.
Takto pripravené diviačie stehno na víne sa podáva predovšetkým s polentou alebo opečeným pečivom.