Tento druh cukroviniek je veľmi obľúbený v Mexiku. Vyskúšajte ho aj vy!
Ingrediencie:
- 4 šálky hladkej múky
- 1 vajce
- 2 šálky sadla
- 3/4 šálky cukru
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- štipka soli
Na obalenie:
- 2/3 šálky cukru
- 4 čajové lyžičky mletej škorice
- práškový cukor (voliteľné)
Postup:
- Bielok vložte do malej misky a nechajte ho 30 minút stáť pri izbovej teplote.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vo veľkej mise vyšľahajte rozpustenú masť do krémovej podoby.
- Do inej misy preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- Postupne ich zmes vmiešajte do masti.
- Z bielka si vyšľahajte tuhý sneh.
- Jemne doň zašľahajte cukor a žĺtok.
- Postupne zmes opäť vmiešajte do zmesi masti.
- Vyklopte na ľahko pomúčenú plochu a vypracujte v cesto.
- Cesto rozdeľte na šesť dielov.
- Každú časť rozvaľkajte do podoby povrazu a našikmo nakrájajte na približne centimeter dlhé kúsky.
- Sadlové pečivo položte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte 8-10 minút alebo pokiaľ nie sú okraje ľahko hnedé.
- V medziobdobí v malej miske zmiešajte cukor a škoricu.
- Ešte teplé vianočné pečivo obaľte v zmesi škoricového cukru alebo v práškovom cukre.