Bohatá nátierka, ktorá sa od ostatných receptov odlišuje niektorými netradičnými ingredienciami, ako sú biela fazuľa a kešu oriešky.
Ingrediencie:
- 1 šálka bielych fazule z konzervy
- 40 g čerstvého droždia
- 1/3 šálky pražených kešu orieškov
- 2 PL olivového oleja
- čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať na ozdobu
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Fazuľu sceďte a prepláchnite vo vode.
- Všetky ingrediencie, teda fazuľa, kešu oriešky, droždie, olivový olej a korenie vložte do kuchynského robota a rozmixujte do krémovej podoby.
- Pred podávaním dajte vychladiť do chladničky.
Drožďovú nátierku podávajte s kúskami čerstvej zeleniny alebo pita chlebom a na ozdobu použite petržlenovú vňať a pažítku.