Okrem klasickej formy srnčieho chrbta možno cesto samozrejme naliať aj do foriem iných tvarov, napríklad do bábovky či baránka.
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 4 vajcia
- 1 šálka nasekaných sušených fíg
- 1 šálka nasekaných datlí
- 1 šálka hrozienok
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov
- 2 šálky kandizovaného ovocia
- 1 šálka masla
- 1 šálka cukru
- 2/3 šálky mlieka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte nasekané figy, datle, orechy, hrozienka a kandizované ovocie.
- Predhrejte si rúru na 150 ° C, vymažte a vysypte formu, ktorú hodláte na biskupský chlebíček použiť.
- V inej miske zmiešajte múku, škoricu, prášok do pečiva a klinčeky.
- Mixérom vyšľahajte maslo s cukrom do podoby krému.
- Potom k nim pridajte vajcia a znova mixujte.
- Túto zmes potom striedavo s mliekom pridávate do misky so suchými ingredienciami.
- Dôkladne premiešajte a vypracujte na cesto.
- Pridajte do cesta zmes ovocia a orechov.
- Prelejte do formy.
- Pečte po dobu približne 1 a 1/2 hodiny.