Lahodný múčnik s kandizovaným ovocím

Lahodný múčnik s kandizovaným ovocím

Okrem klasickej formy srnčieho chrbta možno cesto samozrejme naliať aj do foriem iných tvarov, napríklad do bábovky či baránka.

Ingrediencie:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 šálka nasekaných sušených fíg
  • 1 šálka nasekaných datlí
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 šálka nasekaných vlašských orechov
  • 2 šálky kandizovaného ovocia
  • 1 šálka masla
  • 1 šálka cukru
  • 2/3 šálky mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte nasekané figy, datle, orechy, hrozienka a kandizované ovocie.
  2. Predhrejte si rúru na 150 ° C, vymažte a vysypte formu, ktorú hodláte na biskupský chlebíček použiť.
  3. V inej miske zmiešajte múku, škoricu, prášok do pečiva a klinčeky.
  4. Mixérom vyšľahajte maslo s cukrom do podoby krému.
  5. Potom k nim pridajte vajcia a znova mixujte.
  6. Túto zmes potom striedavo s mliekom pridávate do misky so suchými ingredienciami.
  7. Dôkladne premiešajte a vypracujte na cesto.
  8. Pridajte do cesta zmes ovocia a orechov.
  9. Prelejte do formy.
  10. Pečte po dobu približne 1 a 1/2 hodiny.
Dezert z cesta obsahujúcich kandizované ovocie, hrozienka a orechy
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.