Lahodný pomarančový koláč

Lahodný pomarančový koláč

Lahodný múčnik s vôňou sviežeho ovocia je obľúbenou pochúťkou najmä v letných mesiacoch, čo neznamená, že si túto pochúťku nemôžete vychutnať celoročne.

Ingrediencie:

Korpus:

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 3 väčšie vajcia
  • 3/4 hrnčeka cmaru
  • Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča
  • 1/4 hrnčeka čerstvej pomarančovej šťavy
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja

Na polevu:

  • 1/4 hrnčeka čerstvého pomarančového džúsu
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 170 stupňov a nachystáme formu na pečenie, ktorú vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  • Do misky dáme vajcia s cukrom a šľaháme ručným mixérom zhruba 1 minútu, aby bola zmes pekne nadýchaná.
  • Pridáme cmar, pomarančovú kôru, pomarančový džús, vanilkový extrakt, prášok do pečiva, soľ a dôkladne premiešame, až sa všetko spojí.
  • Prisypeme múku a premiešame, aby sa neutvorila žiadna hrudka.
  • Nakoniec prilejeme olivový olej a mixérom vyšľaháme do hladkého cesta.
  • Preložíme do formy a pečieme 35 – 45 minút. Povrch by mal mať zlatohnedý nádych, a keď skúsime zapichnúť špajľu do strednej časti buchty, mala by byť čistá a cesto nesmie lepiť.
  • Vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočinúť, potom vyklopíme na mriežku a dáme bokom do vychladnutia.
  • Akonáhle je buchta vychladnutá, pripravíme si polevu.
  • Pomarančový džús dáme do malej misky, pridáme cukor a miešame tak dlho, až je poleva krásne hladká.
  • Polevu potom pomocou stierky či štetca rozotrieme na tortu a znova necháme vychladnúť.
  • Pred servírovaním stačí pocukrovať a môžeme servírovať.
Jemná torta s vôňou pomarančov.
Zdroj: https://thecafesucrefarine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.