Lahodný šalát s bažantím mäsom, zeleninou a krutónmi

Lahodný šalát s bažantím mäsom, zeleninou a krutónmi

Ľahký, ale zároveň výživný šalát, ktorého výsledná chuť je tvorená kombináciou mnohých netradičných ingrediencií.

Ingrediencie:

  • 400 g bažantích pŕs
  • 150 g zelených fazuľkových strukov
  • 100 g varených jedlých gaštanov
  • 1 granátové jablko
  • 1 krajec chleba
  • 1 PL čerstvého tymiánu
  • 1 PL masla
  • 2 PL oleja
  • rukola
  • soľ

Dresing

  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/2 PL jablčného octu
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice

Postup:

  1. V miske zmiešajte dohromady všetky ingrediencie na dresing, teda kyslú smotanu, dijonskú horčicu, olivový olej a jablkový ocot.
  2. Na panvici zohrejte jednu polievkovú lyžicu oleja a opražte na ňom na kúsky nakrájaný krajec chleba.
  3. V priebehu vyprážania pridajte soľ a tymian.
  4. Keď sú krutóny zlatisté, odstráňte ich bokom a nechajte vychladnúť.
  5. V medziobdobí na rovnakej panvici rozohrejte maslo a zvyšok oleja.
  6. Následne na panvici z oboch strán orestujte na plátky pokrájané bažantie prsia a gaštany, približne 5-8 minút.
  7. Súčasne povarte v hrnci so slanou vodou zelené fazuľky domäkka.
  8. Keď sú zelené fazuľky, mäso a gaštany hotové, vložte ich na tanier.
  9. Pridajte rukolu a kúsky granátového jablka.
  10. Premiešajte a na záver pokvapkajte dresingom.

Šalát s bažantím mäsom, gaštanmi, fazuľkami a opečenými krutónmi servírujte najlepšie s čerstvým pečivom.

Šalát s bažantím mäsom, zelenými fazuľkami, gaštanmi, granátovým jablkom a krutónmi
zdroj: recipes.sainsburys.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.