Poctivé recepty na domáce zemiakové lokše v sladkých aj slaných variáciách

Lokša , nepostrádateľná súčasť slovenskej kuchyne.

Viete si ich pripraviť sami?

A čo tak napríklad na sladko s makom a lekvárom alebo na slano s bryndzou či pečenou husou.

Inšpirujte sa našimi receptami!

Aké zemiaky vlastne použiť?

Nové zemiaky pojmú veľa vody, čo má za následok lepkavé cesto. Vy potom pridávate veľké množstvo múky a vďaka tomu sú lokše príliš múčne.

Staršie zemiaky obsahujú menej vody a sú preto vhodnejšie.

Napíšte nám, či preferujete lokše slané alebo sladké. Budeme sa tešiť na vašu spätnú väzbu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.