Máte radi lasagne? Skúste tentoraz nahradiť mäso a zeleninu ovocím, konkrétne čerstvými jahodami. Uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie:
- 1 kg čerstvých jahôd
- 400 g lasagne
- 3 bielky
- 4 PL agátového medu
- 2 PL mandľových plátkov
- 2 vanilkové struky
- medovka
Postup:
- Lasagne uvarte podľa návodu.
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Dve tretiny umytých jahôd roztlačte do podoby pyré a zmiešajte s tromi lyžicami agátového medu.
- Zvyšok jahôd nakrájajte na plátky.
- Umyte lístočky medovky a nakrájajte ich na malé kúsky.
- Z vnútra vanilkových strukov zoškrabnite semienka a pridajte ich do jahodového pyré.
- Do vymastenej zapekacej misky vkladajte striedavo vrstvu lasagnej a jahodovej pyré.
- Každú vrstvu na záver posypte medovkou a pridajte niekoľko na plátky nakrájaných jahôd.
- Poslednú vrstvu vytvorte iba z lasagní.
- Vložte do rúry a pečte približne 15-20 minút.
- V medziobdobí z bielkov vyšľahajte sneh, zmiešajte ho so zvyškom agátového medu.
- Touto zmesou zalejete lasagne a pečte pri teplote 140 ° C ešte približne 10-12 minút.
Tieto jahodové cestoviny na sladko servírujte ozdobené šľahačkou a plátkami mandlí.