Lasagne s bešamelom

Lasagne s bešamelom

Lasagne s bešamelom, paradajkovou marinarou, klobásou a hovädzím mäsom sú oveľa lepšie ako klasické lasagne, ako ich poznáte. Vyskúšajte ich a uvidíte sami!

Ingrediencie

Na lasagne:

  • 12 plátkov suchých lasagne
  • 450 g strúhaného syra mozzarella
  • 230 g nastrúhaného parmezánu

Na marinári:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 6 strúčikov cesnaku, nasekaného
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky suchého červeného vína (voliteľne)
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 800 g drvených paradajok (ideálne San Marzano)
  • 12 lístkov čerstvej bazalky, nasekaných nadrobno

Na bešamel:

  • 1/4 šálky masla, oleja alebo iného tuku
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1 štipka bieleho korenia
  • 3 šálky mlieka

Na mäsovú zmes:

  • 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 450 g pikantných talianskych klobás, bez čriev
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica feniklových semienok
  • 2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 6 strúčikov cesnaku, nasekaného
  • 1 veľká biela cibuľa, nakrájaná
  • 1 marinara omáčka (celá dávka vyššie uvedeného receptu)

Postup

  1. Pripravte si marinaru.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejte olej, pridajte cesnak a restujte 2 minúty.
  3. Pridajte víno, paradajkový pretlak, cukor, oregano, soľ a chilli, restujte 2 minúty.
  4. Pridajte paradajky, premiešajte a varte, kým sa mierne nezredukujú, asi 20 minút.
  5. V posledných 10 minútach varenia pridajte bazalku a premiešajte.
  6. Omáčku prípadne dosoľte.
  7. Omáčku môžete nechať tak ako ich alebo ju rozmixovať do hladka.
  8. Na bešamel ohrejte mlieko.
  9. V panvici rozpustite maslo a potom pridajte múku.
  10. Prešľahajte a povarte 1-2 minúty.
  11. Postupne prilievajte teplé mlieko a šľahajte, kým nevznikne hladká omáčka.
  12. Varte niekoľko minút, omáčka zhustne.
  13. Do hrnca pridajte olej, potom semienka feniklu a chilli.
  14. Restujte 30 sekúnd a pridajte cibuľu.
  15. Restujte, kým cibuľa nezmäkne, 2 minúty.
  16. Pridajte cesnak a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd.
  17. Pridajte mleté ​​mäso a klobásu a opražte, pričom mäso lyžicou rozdeľte na kúsky.
  18. Po opečení zlejte prebytočný tuk a preložte do kuchynského robota.
  19. Niekoľkokrát pulzujte, kým sa nerozdrobí a nevznikne vám takmer kaša.
  20. Vráťte zmes do hrnca a pridajte marinaru.
  21. Premiešajte.
  22. Zakryte a nechajte omáčku za občasného miešania dusiť na miernom ohni asi 20 minút.
  23. Do zapekacej misy 23×33 cm vložte suché lasagne a podlejte horúcou vodou.
  24. Nechajte 20 minút odpočívať.
  25. Sceďte.
  26. Predhrejte rúru na 175 °C.
  27. Vymažte zapekaciu misu.
  28. Rozotrite časť mäsovej omáčky na dno misky.
  29. Navrch navrstvite 3 alebo viac lasagní, aby pokryli dno.
  30. Lasagne potrite ďalšou mäsovou omáčkou, bešamelom, mozzarellou a parmezánom, všetko rozotrite ku krajom.
  31. Opakujte to 3-4krát, aby ste všetko spotrebovali a nakoniec zavŕšte syry.
  32. Pečte 30 minút, kým nie je povrch zlatisto hnedý.
  33. Pred podávaním nechajte 15 minút odpočinúť.
Lasagne s paradajkovou marinarou, klobásou a hovädzím mäsom, servírované na tanieri.
www.keviniscooking.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na domáce lasagne . S mäsom? Zeleninou? Bešamelovou omáčkou? Záleží na vás!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.