Cuketové lasagne so šunkou sú krémové a úplne perfektné ako prvý chod. V tomto recepte sme urobili náplň z cukety, varené šunky, bešamelu a mozzarelly. Počas chvíľky prinesiete na stôl vynikajúci pokrm, ktorý si podmaní aj tie najnáročnejšie jazýčky.
Postup
- 200 g lasagne plátkov
- 250 g mozzarelly
- 100 g prosciutto cotto
- 3 cukety
- 80 g nastrúhaného parmezánu
- 1 lyžica olivového oleja
- Štipka soli
- Štipka čierneho korenia
Na bešamel
- 700 ml mlieka
- 70 g masla
- 70 g múky
- Štipka muškátového orieška
Postup
- Na výrobu bešamelu zahrejte mlieko na miernu teplotu.
- Do kastrólika dáme maslo, necháme na miernu teplotu rozpustiť a za stáleho miešania pridáme múku.
- Nalejte mlieko do masla a pokračujte v miešaní, kým nezískate krémovú konzistenciu.
- Pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a nechajte vychladnúť.
- Cukety umyjeme, zbavíme koncov a nakrájame na tenké plátky.
- Dno pekáča vymažeme olejom, dno pokryjeme prvou vrstvou lasagnej cestoviny, pridáme cukety, dobre odkvapkanú nakrájanú mozzarellu, uvarenú šunku, bešamel a nastrúhaný parmezán.
- Poslednú vrstvu zakončíme bešamelom a strúhaným parmezánom.
- Pečieme v rúre na 180 ° C 30 minút.