Tieto kuracie lasagne so špenátom je perfektnou kombináciou kuracieho mäsa, špenátu, bohatej a krémovej bielej omáčky a mazľavé zmesou troch syrov z parmezánu, ricotty a mozzarelly.
Čo budeme potrebovať
Na bielu omáčku
- 1 lyžica olivového oleja
- 60 g nakrájanej cibule
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 4 lyžice masla
- 30 g múky
- 375 ml kuracieho vývaru
- 125 ml hustej smotany
- 2 lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
- 60 g strúhaného parmezánu
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Na lasagne
- 12 cestovín lasagne
- 900 g ricotty
- 190 g parmezánu, jemne nastrúhaného
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička soli
- štipka čerstvo mletého čierneho korenia
- 230 g mrazeného špenátu, rozmrazeného a dôkladne scedeného
- 750 g nakrájaného vareného kurčaťa
- 250 g strúhaného syra mozzarella
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Lasagne uvaríme al dente podľa návodu na obale.
- Zatiaľ čo sa rezance varí, rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednú teplotu.
- Pridajte cibuľu a varte do zmäknutia, asi 2-3 minúty.
- Pridajte cesnak a varte 30–45 sekúnd za častého miešania, aby sa nepripálil.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho šľahania 2-3 minúty šľaháme do svetlo zlatistej farby.
- Pridajte kurací vývar a smotanu a za stáleho miešania asi minútu šľahajte, potom osoľte, okoreňte a priveďte k miernemu varu.
- Občas šľahajte 2-3 minúty do zhustnutia. Odstráňte z ohňa a pridajte ½ parmezánu a nasekanú petržlenovú vňať, potom premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- V samostatnej miske zmiešajte ricottu, ¼ parmezánu, vajcia, soľ a korenie.
- Potom vmiešame špenát a kuracie mäso.
- Na dno zapekacej misky rozotrite trochu omáčky. Pridajte 3 cestoviny lasagní.
- Pridajte ⅓ zmesi kuracieho špenátu na cestoviny, potom pridajte ½ omáčky. Navrch dajte ¼ mozzarelly a parmezánu.
- Pre poslednú vrstvu pridajte rezance, omáčku a syr.
- Zakryte alobalom a vložte do rúry asi na 25 minút, potom alobal odoberte a pečte ďalších 15–20 minút, kým na povrchu nezhustne a nezhnedne.
K talianskej kuchyni patria neodmysliteľne cestoviny. Ak si ich chcete sami doma vyrábať budete k tomu potrebovaťvysoko kvalitné strojčeky na cestoviny , ktoré prešli našou recenziou! Vyberte si ten svoj!