Talianska klasika, tak trochu inak. To sú tieto recepty na lasagne s kuracím mäsom, ktoré okúzlia vaše chuťové poháriky!
Neváhajte ani sekundu a pripravte si jeden z týchto variantov.
Lasagne už nebudete chcieť jesť inak.
Naše recepty
Aké víno spárovať s lasagnami?
Lasagne sa najlepšie spárujú s kyslými a ovocnými červenými vínami ako Chianti Classico, Dolcetto, Barbera, Nero d’Avola, Pinot Noir a Zinfandel.
Vrstvy syra, mäsa, zeleniny a cestovín lasagne vyžadujú červené víno s dostatočnou chuťou, aby obstálo v tomto klasickom pokrme.
Aj biele víno sa k lasagním hodí, ale nebude dopĺňať slanú chuť lasagní. S bielym vínom tak dostanete kontrastnú a osviežujúcu chuť ovocia. Pinot Grigio sa dobre hodí k lasagním, pretože je ľahké a svieže s jemnou chuťou broskyne, hrušky, jablka a minerálov.
K lasagniam sa tiež odporúčame ružové a šumivé vína ako Prosecco. Oba druhy vína by mali byť pokiaľ možno suché, pretože lasagne nevyžadujú sladkosť (paradajková omáčka je už dostatočne sladká). Bublinkové biele vína sú kyslé, takže pomáhajú udržať vaše poschodie čisté, zatiaľ čo ružové je často kyslé, ale suché, čo mu umožňuje prerezať mazľavý syr a vo vašich lasagniach vynikne lahodná chuť.