Lasagne s mletým mäsom

Lasagne s mletým mäsom

Jeden z najobľúbenejších receptov na domáce lasagne. Zapečené cestoviny sú s mletým mäsom jednoducho neodolateľné.

Ingrediencie

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo mix s bravčovým)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 4 – 5 stredne veľkých paradajok
  • 2 červené papriky
  • 1 bazalkové pesto (najlepšie domáce, ale nie je to podmienka)
  • 12 plátkov anglickej slaniny
  • 12 – 14 plátkov lasagní (kupované alebo z domáceho cesta)
  • 150 g strúhaného syra
  • bešamel

Postup

  1. Do kastróla či väčšej panvice nalejte olej a osmažte na ňom očistenú, na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak na plátky.
  2. Pridajte mleté mäso, trochu osoľte
  3. Pridajte pesto, zaklopte pokrievkou a na strednom ohni duste zhruba 15 minút.
  4. Olúpte paradajky, vyčistite papriky, oboje pokrájajte a prihoďte k mäsu. Nechajte ešte pár minút dusiť.
  5. Podľa receptu pripravte bešamel a odstavte mäsovú zmes.
  6. Pripravte si vyšší pekáčik alebo zapekaciu misu a začnite tzv. vrstviť.
  7. Dno pokryte vrstvou surových lasagní, polejte ich tenkou vrstvou bešamelu, na to navrstvite anglickú slaninu a posypte ju troškou strúhaného syra.
  8. Ďalšiu vrstvu budú opäť tvoriť lasagne, na ktoré rozprestrite mäsovú zmes a na ne zase lasagne s bešamelom.
  9. Na bešamel znova mäsová zmes, potom lasagne a poslednú vrstvu bude tvoriť opäť bešamel, ktorý posypeme strúhaným syrom. Nikdy nedávajte ako finálnu vrstvu lasagne, pretože by boli tvrdé.
  10. Akonáhle máte hotovo, vložte formu či misu do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte zhruba 45 – 50 minút, záleží na type rúry. Upečené nechajte päť minút odstáť a až potom servírujte.
lasagne s mletým mäsom v zapekacej mise
Zdroj: mccormick.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.