Špenátové lasagne majú jemnú chuť a krémovú konzistenciu. Jednoducho vyrobené zo zmesi špenátu, ricotty, bešamelu a parmezánu. V skutočnosti je „špenát a ricotta“ klasickou kombináciou mnohých tradičných talianskych receptov.
Čo budeme potrebovať
- Cestoviny na lasagne
Na špenátovú a ricottovú náplň
- 500 g čerstvého špenátu
- 500 g ricotty
- 200 g strúhaného syra Parmigiano
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- jemná soľ
- čerstvo nastrúhané čierne korenie
Na bešamelovú omáčku
- 500 ml plnotučného mlieka
- 50 g masla
- 50 g múky
- 1⁄4 lyžičky jemnej soli
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
Postup
- V hrnci na miernu teplotu rozpustíme maslo.
- Pridajte múku a rýchlo miešajte, kým nie je zmes hladká.
- Medzitým ohrejte mlieko a za stáleho miešania metličkou pomaly nalejte mlieko na zápražku.
- Dochuťte soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
- Neustále miešajte, kým nezískate pomerne hustú konzistenciu asi 10 – 15 minút.
- Špenát varte v hrnci niekoľko minút, kým nezmäkne.
- Sceďte a nechajte vychladnúť, potom vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú vodu, a nakoniec nasekajte mixérom.
- V miske zmiešajte nakrájaný špenát s ricottou, polovicou strúhaného parmezánu, štipkou jemnej soli, čerstvo nastrúhaným čiernym korením a muškátovým orieškom podľa chuti.
- Všetky ingrediencie zmiešajte, kým nezískate krémovú zmes.
- Na dno pekáča dajte dve až tri polievkové lyžice bešamelu, potom položte prvú vrstvu rezancov lasagne a zakryte ich náplňou zo špenátu a ricotty.
- Teraz ich pokryte trochou bešamelu a na záver pridajte dve alebo tri lyžice strúhaného parmezánu.
- Pokračujte vo vytváraní vrstiev, aby posledná vrstva bola veľké množstvo syra Parmigiano.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút, kým povrch nezezlátne.
Viete prečo sa bešamelu hovorí matka všetkých omáčok? To a oveľa viac sa dozviete v tomto článku o bielej omáčke .