Lasagne so špenátom, hubami a ricottou

Lasagne so špenátom, hubami a ricottou

Špenát sa výborne hodí aj k cestovinám. V kombinácii so syrom, hubami a paradajkovým pyré tvorí výborný základ špenátových lasagní. Užite si tento vegetariánsky recept!

INGREDIENCIA

  • 20 plátkov cestovín lasagne
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka nakrájaných šampiňónov
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 3 šálky syra ricotta
  • 2/3 šálky strúhaného tvrdého syra
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 vajce
  • 3 šálky mozzarelly
  • 3 šálky paradajkového pyré
  • 1 šálka nastrúhaného Parmezánu

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 175 ° C.
  2. Do osolenej vriacej vody vložíme lasagne a varíme 8-10 minút, kým nie sú al dente, scedíme.
  3. Na panvici osmažíme na olivovom oleji šampiňóny, cibuľu a cesnak.
  4. Do osolenej vriacej vody vložíme špenát a varíme 5 minút.
  5. Následne scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu a špenát nakrájame.
  6. Necháme vychladnúť.
  7. V mise zmiešame ricottu, nastrúhaný tvrdý syr, špenát, soľ, oregano, bazalku, korenie a vajcia.
  8. Pridáme vychladnutú zmes húb.
  9. Mixujeme nízkou rýchlosťou po dobu 1 minúty.
  10. Na dno pekáčika položíme cestovinové lasagne.
  11. Prelejeme tretinou pripravenej zmesi.
  12. Presypeme 1 šálkou mozzarelly a 1/3 šálky parmezánu.
  13. Na syrovú vrstvu nanesieme 1 šálku paradajkovej zmesi.
  14. Takto vrstvíme ešte dvakrát.
  15. Pekáčik prekryjeme hliníkovou fóliou a pečieme 1 hodinu v predhriatej rúre.
Špenátovo-hubové lasagne so syrom.
www.simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.