Francúzske pečivo a dezerty patria medzi svetovú špičku.
A to platí aj o týchto receptoch na laskonky, ktoré sú inšpirované práve v tejto európskej krajine. Preto nemôže byť jediný pochýb o tom, že ich chuť bude úplne fantastická!
Vrelo vám odporúčame vyskúšať jednu z našich špeciálnych náplní, ktorá tejto laskomine dodá úplne iný rozmer a chuť! Pozrite sa na koniec článku a čerpajte inšpiráciu.
Tipy na krém do laskoniek
Oživte tieto recepty na laskonky originálnymi náplňami, ktoré len tak niekde neochutnáte. Dajte im nádych sladkých malín, alebo jemnej vanilkovej arómy. Skúste ich všetky a vyberte si svojho favorita číslo JEDNA!
Orechový krém
- 100 g vylúpaných pekanových orechov
- 60 g masla
- 65 g práškového cukru
- ¼ lyžičky vanilkového extraktu
- Plechovka kondenzovaného mlieka
Postup
- Pekanové orechy spracujeme v kuchynskom robote, kým nebudú jemne mleté
- Maslo šľaháme v elektrickom mixéri po dobu 1 minúty
- Preosejeme práškový cukor a pridáme ho do mixéra
- Pridáme tiež jemne mleté pekanové orechy a miešame, kým sa všetko nespojí
- Pridáme vanilku a miešame, kým nevznikne jemný krém
- Uzavretú dáme do hrnca s teplou vodou, tak aby bola celá ponorená
- Vodu privedieme do varu a varíme asi 1 hodinu
- Pred otvorením plechovky ju necháme úplne vychladnúť.
- Keď plechovku otvoríme, bude vo vnútri hustý stmavnutý karamel, ktorý prilejeme k orechovému krému a dôkladne spolu všetko premiešame
Malinová náplň
- 120 g mäkkého masla
- 250 g práškového cukru
- 4 lyžice malinového džemu
- Lyžica smotany
- Lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Zmiešame maslo a polovicu cukru
- Pridáme džem, smotanu a vanilkový extrakt
- Postupne pridávame zvyšok cukru, pokiaľ nie je zmes dostatočne jemná
Vanilkový krém
- 90 g mäkkého masla
- Lyžička vanilkového extraktu
- Lyžica mlieka
- 250 g cukrárskeho cukru
Postup
- Vyšľaháme všetky ingrediencie dohromady, pokiaľ nebude zmes mäkká a krémová, ale dostatočne tuhá, aby ste ju mohli použiť na spájanie laskoniek
Citrónová náplň
- 200 g práškového cukru
- 100 g masla
- 4 citróny (kôra a šťava)
- 3 vajcia
- Žĺtok
- Lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Do žiaruvzdornej misy dáme cukor, maslo, vanilkový extrakt a citrónovú kôru a šťavu
- Umiestnime misku nad vodný kúpeľ a zahrievame
- Zmes dobre miešame, kým sa maslo nerozpustí
- Do citrónovej zmesi vmiešame ľahko rozšľahané vajcia a žĺtok a šľaháme, kým sa všetko dobre nespojí
- Za občasného miešania varíme 10-12 minút, kým zmes nezhustne
- Misu zložíme z tepla a necháme vychladnúť
- Pokiaľ zistíme, že krém nie je dostatočne hustý na to, aby spojil laskonky, použijeme na zahustenie trochu kukuričného škrobu
Mangový krém
- Zrelé mango (nakrájané)
- 150 g bielej čokolády (rozpustené)
Postup
- Nakrájané mango rozmixujeme dohladka
- Pyré pridáme do hrnca a zahrievame
- Pridáme rozpustenú čokoládu a miešame do hladkej a krémovej zmesi
- Misku s krémom vložíme do chladničky a chladíme, kým nebude dostatočne tuhá, aby sme s ňou mohli zlepovať laskonky