Red Velvet fondány sú jedným z najlahodnejších tort, ktoré môžete svojim blízkym upiecť. Ľahko sa pripravujú a sú vždy dobrou voľbou pre chvíle, kedy chcete siahnuť po rýchlom recepte na jednoduchý dezert. Túto dobrotu možno jednoducho podávať poprášené práškovým cukrom alebo preliate polevou zo smotanového syra a čerstvým ovocím.
Čo budeme potrebovať
Na fondán
- 3 vajcia
- 60 g cukru kryštál
- 120 g bielej čokolády
- 110 g masla
- 50 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- Štipka soli
- Lyžica červeného potravinárskeho farbiva
Na polevu
- 100 g smotanového syra
- 2 lyžice práškového cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 120 ml smotany na šľahanie
Na ozdobu
- Čerstvé jahody
- Múčkový cukor
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Zapekacie misky na fondán si vymastíme maslom a vysypeme cukrom
- Čokoládu a maslo si rozpustíme na kúpeli
- Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou, tak aby zmes mala krémovú tekutú konzistenciu
- Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame
- Pridáme červené potravinárske farbivo a premiešame, aby sa všetko spojilo a rovnomerne zafarbilo
- V mise zmiešame múku s kakaom a soľou
- Všetko postupne pridávame do čokoládovej zmesi
- Cesto nalejeme do pripravených formičiek
- Pečieme 14-16 minút, kým nebudú okraje pevné a stredy ešte mäkké
- Zatiaľ čo sa fondané pečú, pripravíme si tvarohovú polevu
- Do misy pridáme smotanový syr a niekoľko sekúnd ho do hladka mixujeme
- Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt a znovu premiešame, kým sa všetko nespojí
- Pridáme vychladenú smotanu na šľahanie a miešame, kým sa nevytvorí hustý krém
- Lávové tortičky vyberieme z rúry a necháme 3–4 minúty mierne vychladnúť
- Ostrým nožom prejdeme okolo vonkajšieho okraja torty a opatrne vyklopíme na tanier
- Fondány ozdobíme podľa chuti a navrch ich posypeme práškovým cukrom a prelejeme polevou zo smotanového syra
Ste zamilovaní? Najlepší spôsob ako to vyjadriť je, potešiť vašou drahou polovičkou niečím priamo od srdca. Inšpirujte sa a upečte si s nami tie najlepšie sladkosti s red velvet korpusom a urobte svojmu miláčikovi radosť tortou priamo od srdca.