Vedeli ste, že originálny variant neobsahuje na rozdiel od väčšiny našich receptov vajcia ani údeninu? Vyskúšajte rýdzo zeleninový variant prostredníctvom tohto chutného receptu.
Ingrediencie:
- 1 baklažán
- 2 kusy ačokči
- 1 červená paprika
- 4 paradajky
- 1 zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- sladké červená paprika
- olivový olej
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Následne nakrájajte na kúsky umyté paradajky, baklažán a olúpaný zemiakov a na rezančeky umyté a očistené paprikouhorky.
- Na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a 2 minúty povarte.
- Pridajte cesnak, premiešajte a povarte ešte minútu.
- Následne pridajte do panvice aj zemiaky, soľ a korenie.
- Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie, teda paradajky, ačokču, papriku, baklažán a sladkú papriku.
- Opäť dôkladne premiešajte, priklopte pokrievkou a duste približne 10 minút, v závislosti od veľkosti kúskov zeleniny.
- Následne pokrievku odstráňte a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte.
Lečo podávajte s čerstvým pečivom.