Lekvárové buchty

Lekvárové buchty

Tieto kysnuté buchty sú taká ľudovka v každej slovenskej domácnosti. Slivkový lekvár spoločne s rumom dajú buchtám ten správny šmrnc a arómu, táto kombinácia nikdy neomrzí.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 400 g hladkej múky
  2. Droždie
  3. 50 g cukor krupice
  4. 200 ml mlieka
  5. Vanilkový extrakt
  6. Štipka soli
  7. 2 žĺtky
  8. Citrón (šťava aj kôra)
  9. 100 g masla (zmäknutého)

Na náplň

  1. 300 g lekváru
  2. Lyžica rumu (alebo rumová esencia)
  3. Lyžica perníkového korenia

Postup

  1. Na kvások si v malej mise zmiešame lyžicu múky, lyžicu cukru a teplé mlieko
  2. Zmes necháme chvíľu odpočívať na teplom mieste
  3. Keď nám kvások vzíde, zmiešame ho s ďalšími prísadami na cesto
  4. Cesto miesime, aby bolo jednoliate, mäkké a nadýchané
  5. Keď ho máme hotové, uložíme ho do misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste
  6. Cesto nám vykysne
  7. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto znovu prepracujeme
  8. Buď cesto vyvaľkáme na placku a naporciujeme ho na rovnako veľké kusy alebo jednoducho jednotlivé kusy z cesta postupne odrezávame
  9. Na náplň zmiešame lekvár s rumom a perníkovým korením
  10. Z kusov cesta urobíme placky, ktoré do stredu plníme lekvárovou náplňou
  11. Buchty zabalíme a pevne uzavrieme, aby nám náplň v rúre neutiekla
  12. Pekáč na buchty vymažeme maslom alebo tukom a jednotlivé bochníčky tam skladáme spodnou časťou dole.
  13. Buchty necháme ešte oddýchnuť a potom ich potrieme rozšľahaným vajcom
  14. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút

Ak chcete viac a jeden recept na kysnuté buchty s lekvárom vám nestačí, pozrite sa na tento výber 10 najlepších receptov na lekvárové buchty .

Buchty plnené lekvárom a posypané práškovým cukrom.
Zdroj: experimenteausmeinerkueche.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.