Lekvárové buchty s vanilkovým pudingom

Lekvárové buchty s vanilkovým pudingom

Slivkový lekvár v kombinácii s pudingom je absolútnou delikatesou! Ochutnajte tieto skvelé buchty a nezostane vám nič iné ako súhlasiť.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 20 g čerstvého droždia (2 lyžičky suchého droždia)
  • 300 ml (~ 1 a 1/4 šálky) mlieka, vlažného
  • 500 g (~ 4 šálky) hladkej múky
  • 50 g (~ 1/4 šálky) cukru
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • 60 g (~ 1/4 šálky) masla, rozpusteného

Na náplň:

  • 250 – 300 g (~ 1 – 1 a 1/4 šálky) lekvár

Na pomazanie buchiet:

  • 40 g (~ 2 a 1/2 lyžice) rozpusteného masla

Na puding:

  • 500 ml (~ 2 šálky) mlieka
  • semienka z polovice vanilkového struku
  • 2 lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 2 žĺtky
  • 1 polievková lyžica rumu

Postup

  1. Zmiešajte droždie s 1 čajovou lyžičkou cukru, 100 ml vlažného mlieka a 2 lyžicami múky a na teplom mieste nechajte kysnúť.
  2. Dajte žĺtky, cukor a soľ do misky a zašľahajte.
  3. Múku preosejte do žĺtkovej zmesi a potom pridajte aktivované droždie.
  4. Začnite hniesť pomocou ručného mixéra.
  5. Keď je cesto dobre spojené a začne sa tvoriť hladká guľa, pridajte rozpustené maslo a pokračujte v miesení, kým nie je maslo úplne zapracované a cesto nie je hladké a vláčne.
  6. Zakryte misku a nechajte cesto hodinu kysnúť.
  7. Cesto vyklopte na pomúčenú plochu, znovu ho premiešajte a potom vyvaľkajte na 1 cm hrubý obdĺžnik.
  8. Nakrájajte na štvorce s rozmermi 6 × 6 cm a na každý štvorec dajte lyžicu lekváru.
  9. Vytvorte guličky a vložte ich na vymastený plech blízko seba.
  10. Rozpustite maslo na vrchnú časť a nechajte buchty 30 minút kysnúť.
  11. Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte buchty po dobu 15-20 minút, kým nebudú zlatohnedé.
  12. Medzitým urobte puding.
  13. Zmiešajte vaječné žĺtky, vanilkové semienka, cukor, kukuričný škrob a rum, potom postupne pridávajte mlieko, aby vám nevznikli hrudky.
  14. Varte na strednom ohni, kým zmes nezhustne.
  15. Preložte lyžicu pudingu na tanier a naň položte 1 alebo dve buchty.
  16. Podávajte vlažné.
Rozpolená buchta plnená slivkami servírovaná na tanieriku s vanilkovým pudingom.
www.zserbo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.