Lekvárový kakaový koláč

Lekvárový kakaový koláč

Zdravý a predsa chutný dezert z jednoduchých surovín! Môžete ho servírovať ku káve alebo ako lahodné raňajky či desiatu.

Ingrediencie

  • 150 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g ovsených vločiek
  • 150 g nastrúhaných jabĺk
  • stévia podľa chuti
  • 1 malá čajová lyžička mletej škorice
  • prášok do pečiva bez fosátu
  • 1 a ½ – 2 lyžice kakaa
  • domáci lekvár bez zbytočného cukru
  • nasekané mandle na posypanie

Postup

  1. Špaldovú celozrnnú múku zmiešajte s ovsenými vločkami, pridajte očistené a nastrúhané jablko, stéviu, škoricu, prášok do pečiva a kakao.
  2. Umiešajte cesto.
  3. Zbytočne nepridávajte vodu, iba ak to bude nevyhnutné, tak trochu sójového mlieka.
  4. Cesto musí byť hustejšie.
  5. Vylejte do tortovej formy alebo na plech natretý kokosovým alebo obyčajným olejom a vysypaný múkou.
  6. Vložte do rúry predhriatej na 170 ° C a pečte 40 minút.
  7. Pred vybratím špajdľou skontrolujte, či je prepečený.
  8. Hotový koláč ihneď potrite lekvárom a posypte mandľami.
Kakaová torta posypaná mandľami servírovaná na tanieri.
www.vegespajza.sk

Čo skúsiť trochu neobvyklé múčniky so zeleninou? Možno vás to prekvapí, ale recepty na sladké buchty z cukety sú úplne geniálne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.