Lentilky sú ideálny spôsob, ako pečivo v tvare vianočných stromčekov ľahko dodať jeho guličky.
Ingrediencie:
- 4 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky masla
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 vajce
- 1/2 šálky medu
- 1 PL perníkového korenia
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- lentilky
Postup:
- Maslo a cukor vyšľahajte dohladka.
- Pridajte vajcia a med a znova vyšľahajte ručným mixérom.
- Pridajte korenie, soľ a jedlú sódu a opäť premiešajte.
- Pridajte múku a pomaly miešajte, kým sa nevytvorí nelepivé cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 160 °C.
- Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra a vykrajovače vykrájajte stromčekmi či iné tvary.
- Cukroví vyložte na plech s papierom na pečenie a potom doň zľahka vtlačte lentilky.
- Cukroví s lentilkami pečte približne 8-10 minút.
Chcete si upiecť zelené vianočné stromčeky? Inšpirujte sa našimi receptami na matcha cukroví !