Letná budapeštianska nátierka

Letná budapeštianska nátierka

Maďarská gastronómia má mnoho zaujímavých receptov a toto je jeden z nich. Výsledný pokrm je veľmi lahodný, jemný a takmer návykový.

Ingrediencie:

  • 250 g ovčieho tvarohu
  • 100 g klasického tvarohu
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 – 1 a 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • Trochu rasce

Postup:

  • Oba tvarohy dáme do misy a vidličkou premiešame.
  • Pridáme kyslú smotanu, sladkú i pálivú papriku, olúpanú a na kocky nakrájanú červenú cibuľu a rascu.
  • Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
  • Akonáhle máme nátierku hotovú, dáme ju do chladničky a necháme ju odležať minimálne 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
  • Perfektne sa hodí na čerstvý chlieb, toast, ale aj na plátky čerstvej zeleniny.
Maďarská tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou.
Zdroj: https://dailynewshungary.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.