Letná polievka z paradajok s praženou kukuricou a nakladanými chilli papričkami

Letná polievka z paradajok s praženou kukuricou a nakladanými chilli papričkami

Kombinácia praženej kukurice a paradajok je úplne luxusná a pár nakladaných čili papričiek to ešte vylepší. Táto polievka má mexickú príchuť a nielen milovníci tejto kuchyne si zaručene pochutnajú!

INGREDIENCIA

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 10 g masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 1,2 kg paradajok, nakrájaných
  • ½-1 lyžička krupicového cukru (v prípade potreby – niektoré paradajky nie sú dosť sladké)
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • 1 kukuričný klas
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 2 nakladané chilli papričky, nakrájané na kolieska
  • niekoľko vetvička koriandra

POSTUP

  • Na panvici so silným dnom rozohrejeme 4 lyžice oleja a všetko maslo a restujeme cibuľu s trochou soli, kým nebude úplne mäkká.
  • Pridáme cesnak a rascu a restujeme ďalšie 4 minúty.
  • Vsypeme paradajky a pridáme cukor, pokiaľ používame.
  • Znovu osolíme.
  • Prikryjeme a varíme na miernom ohni – nemali by sme pridávať žiadnu vodu, pretože z paradajok vytečie tekutina – asi 30 minút.
  • Možno bude polievka potrebovať trochu dlhšie.
  • Necháme vychladnúť.
  • Predhrejeme rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Medzitým vložíme kukuricu, stojacu na jednom konci, do malej zapekacej formy.
  • Ostrým nožom odrežeme jadrá na prúžky zhora nadol a pohybujeme sa dookola.
  • Okoreníme a pridáme 1 lyžicu oleja.
  • Do kukurice vmiešame olej.
  • Pečieme 15 minút, alebo kým na niektorých jadrách nezostanú zlaté škvrny, v polovici premiešame.
  • Polievku rozmixujeme na kašu v kuchynskom robote.
  • Pretlačíme cez nylonové sito.
  • Vmiešame smotanu a dochutíme korením.
  • Ak chceme polievku redšiu, pridáme viac vody, ale po pridaní znova dochutíme.
  • Polievku podávame teplú alebo studenú, ozdobenú trochou kyslej smotany, praženou kukuricou, nakladanými chilli papričkami a koriandrom.
Paradajková polievka na tanieri s lyžicou, ozdobená kukuricou, chilli, kyslou smotanou a bylinkami. Vedľa je položená mištička kyslej smotany a mištička praženej kukurice.
www.telegraph.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.