Letná torta s jahodami

Letná torta s jahodami

Výborná nadýchaná torta s jahodami, ktorá sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Vychutnajte si ho aj vy s rodinou pri dobrej káve.

Ingrediencie na korpus

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 ks vajec
  • 3 lyžice horúcej vody alebo mlieka
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 500 g jahôd
  • marmeláda (na potretie korpusu – jahodová, malinová, ríbezľová)

Postup

  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 165 °C.
  • V mise ušľahajte vajcia s cukrom a štipkou soli. Šľahajte asi 10 minút.
  • Potom za stáleho miešania pridajte 3 lyžice vody alebo mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty.
  • Potom pridajte preosiatu múku v troch dávkach.
  • Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej vystlanej tortovej formy a pečte 40-45 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť a medzitým si pripravte náplň.
  • V mise zmiešajte mascarpone so smotanou a cukrom a šľahajte, kým zmes nebude dostatočne pevná.
  • Korpus rozkrojte na dve časti. Prvé poschodie potrite marmeládou a trochou krému. Položte nakrájané jahody a na ne znovu krém.
  • Priklopte druhou časťou korpusu, potrite krémom a vrch ozdobte jahodami. A máte hotovo.
Dvojposchodová torta s krémom z mascarpone a čerstvými jahodami.
Zdroj: gathermoments.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.