Koláč s jahodami, je to najlepšie letné osvieženie ku grilovačke alebo pikniku.
Čo budeme potrebovať
- 300 g čerstvých jahôd
- 1 linecké cesto na koláč
- 125 g tučného mäkkého tvarohu
- 1/8 masla
- 100 g cukru múčka
- 1 želatína Oetker
- 80 g cukru kryštál
Postup
- V rúre upečieme koláčový korpus s lineckého cesta.
- Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do hladkého krému, do ktorého zapracujeme tvaroh.
- Jahody pozdĺžne rozpolíme.
- Koláčový korpus potrieme krémom a poukladáme polovičkami jahôd.
- Pripravíme želatínu podľa návodu na sáčku.
- Ešte teplú želatínu lyžicou nanášame na koláč v tenkej vrstve, vzápätí rovnomerne nanesieme zvyšok želatíny a necháme vychladnúť.
- Koláč necháme v chlade aspoň 2-3 hodiny, aby korpus nasiakol vlhkosť krému.