Fazuľu mungo nemusíte vždy konzumovať iba v naklíčenej podobe. Veľmi chutné sú aj varené. Presvedčte sa o tom v tomto šaláte.
Ingrediencie:
- 1 šálka fazule mungo
- 1/2 šálky červenej cibule
- 2 šálky cherry paradajok
- 2 avokáda
- 1 šálka kukurice
- 1 PL citrónovej šťavy
- 3 PL jablčného octu
- 3 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Fazuľa mungo prepláchnite a uvarte v hrnci s vodou približne 40 minút, kým nie sú mäkké.
- Následne fazuľu sceďte a nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí si nakrájajte na kocky avokádo a červenú cibuľu, cherry paradajky rozkrojte napoly.
- Vychladnutá fazuľa mungo zmiešajte so všetkou zeleninou.
- V menšej miske si zmiešajte citrónovú šťavu, jablkový ocot a olivový olej.
- Šalát zalejte a premiešajte.