Hľadáte inšpiráciu na ľahký letný obed? Skúste náš netradičný ryžový šalát. Je rýchly, chutný a zdravý!
Ingrediencie
- 200 g čiernej ryže
- 150 g jabĺk
- 150 g cherry rajčín
- 100 g mrkvy
- 80 g hrášku
- 3 PL olivového oleja
- čerstvá citrónová šťava z polovice citrónu
- čerstvá mäta
- soľ, korenie
Postup
- Uvarte čiernu ryžu v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Umyte a očistite mrkvu a následne ju nastrúhajte nahrubo.
- Umyté jablká nakrájajte najskôr na plátky a potom na kúsky.
- Nakoniec umyte cherry paradajky a nakrájajte na štvrtiny.
- V osolenej vode po dobu 5 minút povarte hrášok.
- Následne si v malej miske zmiešajte citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie a pripravte zálievku.
- Uvarenú ryžu aj hrášok prepláchnite v studenej vode.
- Vo veľkej mise zmiešajte ryžu, hrášok, jablká, paradajky a mrkvu.
- Pred podávaním čierny ryžový šalát prelejte zálievkou a ozdobte lístkami mäty.
Tento šalát s čiernou ryžou môžete obohatiť aj syrom mozzarella alebo feta.