Liata buchta so slivkami

Liata buchta so slivkami

Tento výborný pokrm je hotový iba za polhodinu a chutí naozaj výborne!

Dezert podávajte teplý a posypaný práškovým cukrom.

Ingrediencie

  • 250 g múky
  • 16 g čerstvého droždia
  • 100–150 ml mlieka (vlažného)
  • 1 vajce
  • 30 g cukru
  • 35 g rozpusteného masla
  • 1 štipka soli
  • 4–5 sliviek (vykôstkovaných a rozkrojených na polovicu alebo na štvrtky)
  • 8 ks kockového cukru

Postup

  • Múku preosejte do misky a uprostred nej urobte jamku.
  • Zmiešajte droždie s 2 lyžicami teplého mlieka. Akonáhle sa droždie rozpustí, nalejte zmes do jamky v múke. Zakryte otvor múkou a nechajte stáť 10–15 minút.
  • Do múky pridajte zvyšné prísady (okrem sliviek a kockového cukru a vypracujte hladké cesto.
  • Zakryte misku a nechajte cesto 1–2 hodiny odpočívať na teplom mieste, kým sa jeho veľkosť nezdvojnásobí.
  • Potom hneťte a nechajte niekoľko minút znova odpočívať, aby sa cesto uvoľnilo.
  • Cesto rozdeľte na 8 rovnakých kusov az každého kusu vytvarujte guľôčku.
  • Každú guľôčku vyvaľkajte a doprostred vložte kocku cukru a rozkrájané štvrtky sliviek. Následne cesto zložte – vytvoríte tak malý balíček.
  • Balíčky, so zloženou časťou smerujúcou dole, umiestnite na plech, vyložený papierom na pečenie a naposledy všetko nechajte odpočívať po dobu 30 minút.
  • Predhrejte rúru na 180 °C a každú buchtu potrite rozpusteným maslom. Pečte 25–30 minút, kým povrch mierne nezhnedne.
  • Hotový pokrm vyberte z rúry a posypte práškovým cukrom. Môžete ihneď podávať.
  • Ak chcete pokrm ešte viac ozvláštniť, pridajte posypku. Výborne totiž chutí slivková buchta s posýpkou. Návod na jej prípravu nájdete v jednom z receptov vyššie.

Cesto plnené slivkami, sypané práškovým cukrom.
zdroj: food52.com

Neradi pri varení odvažujete? Šálky môžete použiť aj v ďalších receptoch na hrnčekové múčniky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.