Vyskúšajte napríklad túto bublaninu s prímesou kyslej smotany, vďaka ktorej je výsledok vláčny.
Ingrediencie
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru kryštál
- 200g zmäknutého masla
- 1 prášok do pečiva
- 100ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 kyslá smotana
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- Čerstvé čučoriedky (množstvo podľa chuti)
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- V mise utrite maslo s cukrom. Potom pridajte vajcia, vanilkový extrakt, mlieko a kyslú smotanu.
- V samostatnej mise preosejte múku, zmiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli.
- Múčnu zmes postupne primiešajte do maslovej zmesi.
- Vzniknuté cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Navrch položte okapané čučoriedky.
- Pečte v predhriatej rúre po dobu 20-30 minút dozlatista.
- Hotovú buchtu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Z čučoriedok môžete upiecť tiež niektorý z našich čučoriedkových koláčov !