Liata maková buchta s pomarančovou kôrou

Liata maková buchta s pomarančovou kôrou

Tento vláčny makovec zaujme svojou príchuťou citrusov, maku a vanilky. Poteší vaše chuťové poháriky a poslúži ako múčnik na raňajky či popoludňajšej káve.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 kocka zmäknutého čerstvého neslaného masla
  • 1 a 2/3 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky morskej soli
  • 4 vajcia
  • 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica jemne strúhanej pomarančovej kôry
  • 3 lyžice maku
  • 1 hrnček kyslej smotany

Na polevu:

  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 1 lyžica rozpusteného masla

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a vyšší pekáčik vyložíme papierom na pečenie.
  • V mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
  • Do nádoby mixéra dáme vajcia, cukor a dôkladne našľaháme na najvyššiu rýchlosť, aby bola zmes hustá, vyblednutá a nadýchaná.
  • Prisypeme múku a premiešame. Prihodíme maslo, pomarančovú kôru, mak, vanilkový extrakt a šľaháme asi 1 minútu.
  • Nakoniec vmiešame kyslú smotanu. Hotové cesto vlejeme do pekáča a vyhladíme povrch pomocou stierky.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 30 – 40 minút. Špajlí skontrolujeme stred buchty, či je dobre prepečená.
  • Vyberieme z rúry a necháme v pekáči odpočívať asi 15 minút. Potom využijeme papier na pečenie a prenesieme buchtu z pekáča na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  • Nakoniec dôkladne našľaháme práškový cukor s maslom a pomarančovým džúsom.
  • Šľaháme tak dlho, až bude poleva krásne hladká a bez hrudiek.
  • Rozprestrieme na vychladnutú buchtu, uhladíme a posypeme makom.
  • Počkáme, až poleva zatuhne, až potom nakrájame a servírujeme.
Črepníkový makovec s luxusnou polevou.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.