Liaty perník na plech

Liaty perník na plech

Po vyskúšaní tohto receptu už nebudete chcieť pripravovať iný!

Medovník môžete dochutiť polevou z čokolády alebo zmrzlinou.

Ingrediencie

  • ½ šálky melasy
  • 1 šálka vody
  • ¼ šálky slaného zmäkčeného masla
  • ¼ šálky cukru
  • 1 bielok z veľkého vajca
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 – ¼ šálky múky
  • ¾ čajovej lyžičky jedlej sódy
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • ⅛ čajové lyžičky mletého muškátového orieška
  • ½ šálky medu
  • 6 polievkových lyžíc hnedého cukru
  • ¾ šálky horúcej vody
  • ⅔ šálky rozpusteného soleného masla
  • štipka morskej soli
  • vanilková zmrzlina (na ozdobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si, vymastený, hlboký pekáč.
  • Zmiešajte melasu s 1 šálkou vody.
  • V druhej miske, pomocou mixéra, vyšľahajte zmäkčené maslo s cukrom (mixujte 1–2 minúty, kým nebude zmes nadýchaná).
  • Do zmesi pridajte vajcia s vanilkou a šľahajte, kým nebude zmes hladká.
  • Prilejte melasovú zmes a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
  • Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, sódu, soľ a zvyšné korenie.
  • Túto suchú zmes pridajte do zmesi s melasou a premiešajte.
  • Získané cesto nalejte do pekáča a posypte hnedým cukrom a zľahka posypte morskou soľou.
  • Horúcu vodu zmiešajte s horúcim maslom pomocou vidličky. Následne túto zmes nalejte na cesto v pekáči. Nemiešajte!
  • Pečte 45–55 minút, kým nezačne perník hore mierne praskať.
  • Liaty perník na plech podávajte teplý v kombinácii so studenou zmrzlinou.
  • Ak máte radi orechy, môžete do zmesi pridať pekanové orechy, ktoré chutia skvele.

Vlhký perníkový dezert podávaný so zmrzlinou a čerstvou mätou.
zdroj: thecookierookie.com

Vyrobte si vlastnú domácu zmrzlinu , podľa svojho vkusu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.