Tento vegánsky recept na domáce maslo z lieskových orieškov a kakaa povyšuje orechové maslá na úplne inú úroveň! Presvedčte sa sami.
Čo budete potrebovať
- 2 šálky pražených lieskových orechov
- 2 lyžice kakaového prášku
- ⅓ šálky kokosového cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ⅛ lyžičky soli
Postup
- Predhrejte rúru na 163 °C.
- Dajte rošt do stredu trú y.
- Lieskové orechy rozprestrite v jednej vrstve na nevymastený plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre asi 12–15 minút, alebo kým sa orechy nerozvonia, ich šupky zhnednú a nezačnú sa deliť a praskať.
- Počas pečenia s plechom občas zatraste.
- Teplé lieskové orechy zabaľte do čistej utierky na 5-10 minút.
- Potom z nich pomocou utierky zotrite šupky.
- Takto pripravené oriešky dajte do kuchynského robota a mixujte pri nízkej rýchlosti, pokiaľ vám neznikne hladké a krémové maslo (asi 5-10 minút).
- Približne každých pár minút budete musieť oškrabať steny misy.
- Pridajte zvyšok ingrediencií.
- Mixujte po dobu 30 sekúnd, aby sa zmes spojila.
- Nemixujte príliš, zmes sa môže oddeliť.
- Ochutnajte a prípadne doslaďte.
- Maslo nalejte do sterilných pohárov.
- Uchovávajte pri izbovej teplote alebo v chladničke po dobu jedného mesiaca.
- Upozorňujeme, že po vychladení maslo stuhne.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie tyčových mixérov . Kto vyhral v našom porovnaní?