Lieskoorieškové maslo s kakaom

Lieskoorieškové maslo s kakaom

Tento vegánsky recept na domáce maslo z lieskových orieškov a kakaa povyšuje orechové maslá na úplne inú úroveň! Presvedčte sa sami.

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky pražených lieskových orechov
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • ⅓ šálky kokosového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ⅛ lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 163 °C.
  • Dajte rošt do stredu trú y.
  • Lieskové orechy rozprestrite v jednej vrstve na nevymastený plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v rúre asi 12–15 minút, alebo kým sa orechy nerozvonia, ich šupky zhnednú a nezačnú sa deliť a praskať.
  • Počas pečenia s plechom občas zatraste.
  • Teplé lieskové orechy zabaľte do čistej utierky na 5-10 minút.
  • Potom z nich pomocou utierky zotrite šupky.
  • Takto pripravené oriešky dajte do kuchynského robota a mixujte pri nízkej rýchlosti, pokiaľ vám neznikne hladké a krémové maslo (asi 5-10 minút).
  • Približne každých pár minút budete musieť oškrabať steny misy.
  • Pridajte zvyšok ingrediencií.
  • Mixujte po dobu 30 sekúnd, aby sa zmes spojila.
  • Nemixujte príliš, zmes sa môže oddeliť.
  • Ochutnajte a prípadne doslaďte.
  • Maslo nalejte do sterilných pohárov.
  • Uchovávajte pri izbovej teplote alebo v chladničke po dobu jedného mesiaca.
  • Upozorňujeme, že po vychladení maslo stuhne.
Maslo z lieskových orechov a kakaa v pohári a lyžice, ktorá si z pohára naberá. Okolo sú rozsypané lieskové orechy.
www.littlespicejar.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie tyčových mixérov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.