Americké lievančeky s granátovým jablkom a čučoriedkami sú perfektnou pochúťkou, ktorú si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou na laktózu, pretože žiadnu neobsahujú!
Ingrediencie:
Na ozdobenie:
- čučoriedky
- 1 granátové jablko
Na lievance:
- 125 g samokypriacej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 vajce
- 250 ml sójového mlieka
- 2 lyžice Flory
Postup
- Polovicu čučoriedok a polovicu semien granátového jablka vyklopte na panvicu a jemne zohrejte.
- Pomocou vidličky alebo šťouchadla na zemiaky ovocie trochu roztlačte a nechajte šťavu vytiecť z bobúľ.
- V tejto fáze môžete pridať trochu cukru alebo medu, ak ste na sladké.
- Všetky suché prísady na lievance preosejte dohromady do veľkej misy.
- Vložte mokré prísady do džbánu a premiešajte.
- Nalejte do suchých prísad mokré prísady a miešajte, kým sa neobjavia suché kúsky múky – bude to vyzerať celkom hrudkovito, ale je to v poriadku.
- Zahrejte panvicu a dajte na ňu trochu Flory.
- Akonáhle je olej horúci, nalejte naň naberačku cesta, zarovnajte do guľata a nechajte smažiť asi 2 minúty, alebo kým sa hore neobjavia bubliny a okraje nebudú suché.
- Otočte a nechajte druhú stranu smažiť ešte asi 2 minúty.
- Lievance naskladajte na teplé taniere.
- Vmiešajte čerstvé bobule do uvarených bobúľ a poriadne zmesou lievance zalejte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na lievanečky kysnuté aj nekysnuté ako rýchle jedlo v akomkoľvek z chodov.