V jednoduchosti je sila a to presne platí o tomto recepte. Pár krokov stačí na vytvorenie nadýchaných tvarohových lievancov a tiež stačí pár krokov, aby ste uvarili výbornú omáčku, ktorá celé jedlo krásne doplní.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 3 bielky
- 3 žĺtky
- 2 lyžice práškového cukru
- 230 g tučného alebo polotučného tvarohu
- 50 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na omáčku
- 250 g malín
- 2 lyžice cukru
Postup
- Samotný tvaroh rozšľaháme v miske
- Vo vedľajšej mise zmiešame cukor a žĺtky
- Zmes šľaháme, kým nebude nadýchaná
- Postupne pridávame tvaroh, hladkú múku, vanilku
- Všetko spolu premiešame, kým nevznikne tekuté cesto
- Vo vedľajšej mise z bielkov vyšľaháme sneh
- Ten opatrne vmiešavame do cesta na lievance
- Lievance potom vyprážame po oboch stranách na rozohriatej panvičke s trochou oleja
- V malom hrnci si uvaríme omáčku na lievance
- Do hrnca pridáme maliny a cukor
- Zmes zahrievame tak dlho, kým sa cukor nerozpustí a maliny nezačnú mäknúť
- Keď sú maliny dostatočne zmäknuté, zložíme ich z platne a necháme vychladnúť
- Lievance servírujeme preliate malinovou omáčkou