Tento recept na kysnuté lívancové cesto je špeciálny tým, že sa v ňom namiesto mlieka používa kefír alebo acidofilné mlieko. Tento recept musíte skúsiť, má niečo do seba.
Čo budeme potrebovať
- 250 g hladkej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička droždia v prášku
- lyžička soli
- ½ lyžičky sódy
- 250 ml kefíru
- 2 lyžice oleja
- vajcia
Postup
- V mise zmiešame múku, cukor, droždie, soľ a jedlú sódu
- Vedľa zmiešame kefír a olej
- Potom pridáme vajcia a zašľaháme ho do tekutej zmesi
- Suché a mokré ingrediencie zmiešame v jednej mise do hladkého cesta
- To potom prikryjeme utierkou a necháme ho oddýchnuť na teplom mieste
- Cesto musí odpočívať aspoň 40 minút
- Keď je cesto nakysnuté, rozohrejeme si panvicu s olejom
- Na panvici potom vyprážame jednotlivé lievance
- Lievance musia byť z oboch strán hnedo zlaté