Lievance z ovsených vločiek a semienok

Lievance z ovsených vločiek a semienok

Tieto výdatné lievančeky z ovsených vločiek, chia a ľanových semienok, príjemne osladené javorovým sirupom, sú nabité živinami, vlákninou, bielkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navyše si na nich dozaista pochutnáte!

Ingrediencie

  • 3 šálky bezlepkových ovsených vločiek
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice chia semienok
  • 2 polievkové lyžice ľanových semienok
  • ¼ šálky javorového sirupu
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálky mlieka
  • 2 lyžice masla

Postup

  1. Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu.
  2. 2 šálky ovsených vločiek rozmixujte na múku vo výkonnom mixéri alebo kuchynskom robote, asi 30 sekúnd.
  3. K ovsenej múke pridajte prášok do pečiva, sódu, soľ, chia semienka a ľanové semienka a chvíľu pulzujte.
  4. Pridajte zostávajúcu šálku ovsených vločiek, javorový sirup, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko.
  5. Mixujte 30–45 sekúnd alebo kým sa všetko nespojí.
  6. Predhriatu panvicu potrite maslom a dajte na ňu ¼ šálky cesta na jeden lívanec.
  7. Vymažte, kým okraje nezačnú tuhnúť, 3-4 minúty.
  8. Otočte a pokračujte v vyprážaní ešte 2–3 minúty.
  9. Podávajte teplé alebo udržujte v rúre na 95 ° C až 15 minút.
Ovsené lievance so semienkami servírované na sebe na tanieriku s vidličkou, ozdobené čučoriedkami a maslom.
www.bobsredmill.com

Vyskúšajte ďalšie zdravé a chutné recepty z ovsených vločiek ! Na raňajky aj desiatu je možné ľahko konzumovať napríklad vo forme lievancov, palaciniek, muffinov, koláčov či pudingu. Ktorý recept vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.