Tieto výdatné lievančeky z ovsených vločiek, chia a ľanových semienok, príjemne osladené javorovým sirupom, sú nabité živinami, vlákninou, bielkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navyše si na nich dozaista pochutnáte!
Ingrediencie
- 3 šálky bezlepkových ovsených vločiek
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice chia semienok
- 2 polievkové lyžice ľanových semienok
- ¼ šálky javorového sirupu
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a ½ šálky mlieka
- 2 lyžice masla
Postup
- Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu.
- 2 šálky ovsených vločiek rozmixujte na múku vo výkonnom mixéri alebo kuchynskom robote, asi 30 sekúnd.
- K ovsenej múke pridajte prášok do pečiva, sódu, soľ, chia semienka a ľanové semienka a chvíľu pulzujte.
- Pridajte zostávajúcu šálku ovsených vločiek, javorový sirup, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko.
- Mixujte 30–45 sekúnd alebo kým sa všetko nespojí.
- Predhriatu panvicu potrite maslom a dajte na ňu ¼ šálky cesta na jeden lívanec.
- Vymažte, kým okraje nezačnú tuhnúť, 3-4 minúty.
- Otočte a pokračujte v vyprážaní ešte 2–3 minúty.
- Podávajte teplé alebo udržujte v rúre na 95 ° C až 15 minút.
Vyskúšajte ďalšie zdravé a chutné recepty z ovsených vločiek ! Na raňajky aj desiatu je možné ľahko konzumovať napríklad vo forme lievancov, palaciniek, muffinov, koláčov či pudingu. Ktorý recept vyskúšate ako prvý?