Výdatné lievance zaliate omáčkou zo slaného karamelu, servírované s jablkami a nasekanými pekanovými orechmi, vaša rodina rozhodne ocenia a už nikdy nebude chcieť na raňajky nič iné!
Ingrediencie:
- 175 g hladkej múky
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička práškového cukru
- 1 veľké vajcia
- 175 ml mlieka
- 75 g masla
- 120 g slaného karamelu (kúpte si pre zjednodušenie už hotovú omáčku)
- 1 veľké jablko
- 50 g pekanových orechov
Postup
- Jablko olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Pekanové orechy nahrubo nasekajte.
- Múku a prášok do pečiva preosejte do misy a vmiešajte cukor.
- Rozšľahajte vajcia a mlieko.
- Mokré prísady postupne zašľahávajte do suchých a odstraňujte hrudky.
- Rozpustite 2 lyžice masla a vmiešajte do zmesi.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte trochu zvyšného masla.
- Do panvice nalejte 4 polievkové lyžice cesta a vytvorte 4 lievance.
- Vymažte na strednom ohni 2–3 minúty.
- Otočte ich a smažte ďalšie 2 minúty, potom stiahnite z ohňa a udržujte v teple.
- Opakujte, kým nevytvoríte 12 lievancov.
- Zahrejte karamelovú omáčku podľa pokynov na pohár.
- Na každý servírovací tanier naskladajte 3 lievance a posypte plátkami jablka.
- Lyžicou naložte karamelovú omáčku a posypte pekanovými orechmi.