Lievanečky s jablkami a slaným karamelom

Lievanečky s jablkami a slaným karamelom

Výdatné lievance zaliate omáčkou zo slaného karamelu, servírované s jablkami a nasekanými pekanovými orechmi, vaša rodina rozhodne ocenia a už nikdy nebude chcieť na raňajky nič iné!

Ingrediencie:

  • 175 g hladkej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 175 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 120 g slaného karamelu (kúpte si pre zjednodušenie už hotovú omáčku)
  • 1 veľké jablko
  • 50 g pekanových orechov

Postup

  1. Jablko olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Pekanové orechy nahrubo nasekajte.
  3. Múku a prášok do pečiva preosejte do misy a vmiešajte cukor.
  4. Rozšľahajte vajcia a mlieko.
  5. Mokré prísady postupne zašľahávajte do suchých a odstraňujte hrudky.
  6. Rozpustite 2 lyžice masla a vmiešajte do zmesi.
  7. Vo veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte trochu zvyšného masla.
  8. Do panvice nalejte 4 polievkové lyžice cesta a vytvorte 4 lievance.
  9. Vymažte na strednom ohni 2–3 minúty.
  10. Otočte ich a smažte ďalšie 2 minúty, potom stiahnite z ohňa a udržujte v teple.
  11. Opakujte, kým nevytvoríte 12 lievancov.
  12. Zahrejte karamelovú omáčku podľa pokynov na pohár.
  13. Na každý servírovací tanier naskladajte 3 lievance a posypte plátkami jablka.
  14. Lyžicou naložte karamelovú omáčku a posypte pekanovými orechmi.
Lievance naukladané na seba na tanieriku, zaliate omáčkou zo slaného karamelu a ozdobené jablkami.
www.cookwithmands.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.