Likér z dule

Likér z dule

Mnohí toto ovocie zavrhujú, pretože je veľmi tuhé. To je síce pravda, ale to neznamená, že si ho nemôžeme vychutnať v rôznych podobách. Faktom je, že má úžasnú vôňu a hrejivú chuť, len sa do neho nemôžeme zahryznúť ako napríklad do šťavnatého jablka.

Ingrediencie:

  • 2 veľké dule
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrsť okvetných lístkov ruže
  • 1 tyčinka škorice
  • Vodka alebo brandy na doplnenie fľaše

Postup:

  • Umyjeme dule a odstránime vonkajšie páperie mäkkou handričkou.
  • Všetky dule musia mať sýto žltú farbu. Nesmú byť zelené, pretože také sú takmer bez chuti.
  • Dule nastrúhame do štvrťlitrového pohára. Navrch dáme cukor, okvetné lístky ruží a tyčinku škorice.
  • Nádobu potom naplníme vodkou alebo brandy tak, aby hladina dosahovala cca 1 cm od hrdla.
  • Pohár dôkladne uzavrieme a čo najviac pretrepeme.
  • Umiestnime ju na chladné tmavé miesto, kde ju necháme 2–3 mesiace vylúhovať.
  • Nezabudneme pohár aspoň dvakrát až trikrát týždenne pretrepať.
Duľový likér s hrejivou chuťou jesenného ovocia.
Zdroj: https://adamantkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.