Skúste linecké úplne inak! Vytvarujte ich do tvaru košíčkov a doplňte ich rozmanitými krémami!
INGREDIENCIA
Na košíčky využijeme ingrediencie z prvého receptu na klasické linecké pečivo, prípadne môžeme aj na kakaové linecké.
Na žĺtkový krém
- 500 ml mlieka
- 120 g masla
- 40 g práškového cukru
- 6 žĺtkov
- 5 lyžíc rumu
- vrecko vanilkové pudingu
POSTUP
- Vypracujeme podľa návodu cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň hodinu oddýchnuť.
- Potom odoberáme po kúskoch, ktoré vtláčame do formičiek v tvare košíčkov.
- Vnútri necháme miesto na krém.
- Pokladáme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Akonáhle zružovie, vyťahujeme z rúry.
- Počas pečenia si pripravíme krém, a to tak, že si najskôr uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding.
- Po uvarení vmiešame žĺtky, maslo a rum a necháme vychladnúť – musíme miešať, aby sa nám nevytvoril škralúp.
- Akonáhle máme košíčky vychladnuté, plníme ich pomocou zdobičky krémom.
- Nakoniec je možné ozdobiť ich čokoládovými hoblinkami alebo polevou.
Ak nie ste milovníkmi žĺtkového krému, môžete zvoliť iný variant !