Linecké pečivo s hrozienkami

Linecké pečivo s hrozienkami

Vyskúšajte pridať trochu hrozienok aj do jedného z najobľúbenejších druhov vianočných cukroviniek!

Ingrediencie:

  • 250 g špaldovej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 180 g hnedého cukor
  • 100 g hrozienok
  • 2 vajcia
  • 16 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • štipka citrónovej kôry
  • marmeláda na zlepenie podľa vlastného výberu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Do mixéra nasypte obe múky, pridajte maslo nakrájané na malé kúsky, soľ a vytvorte homogénnu zmes.
  2. Následne pridajte cukor, vajcia rozšľahané vidličkou, citrónovú kôru a prášok do pečiva.
  3. Premiešajte a na záver pridajte umyté a vylisované hrozienka, ktoré ste predtým nechali približne 10 minút namočené.
  4. Pokračujte v spracovaní zmesi mixérom, potom rukami.
  5. Spracované cesto nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke.
  6. Potom krehké cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku približne pol centimetra.
  7. Vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
  8. Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C dozlatista.
  9. Po vychladnutí zlepte marmeládou a prípadne posypte práškovým cukrom.
Zlepované linecké pečivo s hrozienkami.
zdroj: tortealcioccolato.com

Nepečené pečivo je rýchle, jednoduché a zdravé. Vyskúšajte okrem tohto receptu na hrozienkové pečivo aj ďalšie druhy raw vianočného pečiva !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.