Vyskúšajte pridať trochu hrozienok aj do jedného z najobľúbenejších druhov vianočných cukroviniek!
Ingrediencie:
- 250 g špaldovej múky
- 200 g hladkej múky
- 250 g masla
- 180 g hnedého cukor
- 100 g hrozienok
- 2 vajcia
- 16 g prášku do pečiva
- štipka soli
- štipka citrónovej kôry
- marmeláda na zlepenie podľa vlastného výberu
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Do mixéra nasypte obe múky, pridajte maslo nakrájané na malé kúsky, soľ a vytvorte homogénnu zmes.
- Následne pridajte cukor, vajcia rozšľahané vidličkou, citrónovú kôru a prášok do pečiva.
- Premiešajte a na záver pridajte umyté a vylisované hrozienka, ktoré ste predtým nechali približne 10 minút namočené.
- Pokračujte v spracovaní zmesi mixérom, potom rukami.
- Spracované cesto nechajte aspoň 30 minút odpočívať v chladničke.
- Potom krehké cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku približne pol centimetra.
- Vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C dozlatista.
- Po vychladnutí zlepte marmeládou a prípadne posypte práškovým cukrom.
Nepečené pečivo je rýchle, jednoduché a zdravé. Vyskúšajte okrem tohto receptu na hrozienkové pečivo aj ďalšie druhy raw vianočného pečiva !