Linecké pečivo s rumom a karamelovou náplňou

Linecké pečivo s rumom a karamelovou náplňou

Linecké nemusí byť nutne len s marmeládou. My vám prinášame recept na pečivo z lineckého cesta, z rumu a karamelu.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 250 g zmäknutého masla
  • 250 g cukru kryštálu
  • 250 g mletých mandlí
  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 pohár rumu
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička škorice
  • štipka muškátu
  • štipka klinčeka
  • ½ lyžičky mletého zázvoru

Na náplň

  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

Postup

  • Najprv si pripravte náplň (kľudne niekoľko dní vopred). Neotvorenú plechovku kondenzovaného mlieka postavte do hrnca s vodou tak, aby bola celá ponorená.
  • Varte 3 hodiny a dávajte pozor, aby bola celú dobu ponorená vo vode.
  • Potom nechajte úplne schladiť. Uchovávajte v chladničke, kde vydrží 2 – 3 týždne.
  • Na prípravu cesta najskôr vyšľahajte zmäknuté maslo.
  • Pridajte cukor, vajcia a rum a ďalej šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Múku, mleté ​​mandle a korenie dobre premiešajte v mise a potom postupne primiešajte do vyšľahanej zmesi.
  • Prepracujte v hladké cesto, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na aspoň 2 hodiny do chladničky.
  • Na troške múky cesto vyvaľkajte v zhruba 3 mm hrubý plát a potom vykrajujte kolieska.
  • V polovici koliesok môžete vykrojiť do stredu ešte malý tvar – koliesko, srdiečko či hviezdičku.
  • Pečte na papieri na pečenie vyloženom plechu v predhriatej rúre na 150 ° C zhruba 12 minút.
  • Po vychladnutí zlepujte pripravenou karamelovou náplňou a poprášte práškovým cukrom.

Pokiaľ je na Vás karamelová náplň príliš sladká, môžete nahradiť klasickou ríbezľovou marmeládou. Spolu s korením obsiahnutým v ceste, bude výborne chutiť aj marhuľová marmeláda.

Krehké linecké pečivo so sladkou náplňou.
Zdroj: atsloanestable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.